Over ons

LinFlowers Chrysanten

Bloemen maken blij. En chrysanten al helemaal. Wij laten de wereld voortdurend kennismaken met mooie bloemen van een sterk ras! Dat is onze missie waar we al decennia hard aan werken! Linflowers is een familiebedrijf dat al decennialang chrysanten kweekt. Anno nu zijn we een professionele speler in de markt. We werken samen met de hele keten om de kwaliteitstandaard te borgen én te verhogen!

Rochus van Tuijl

David van Tuijl

Leendert van Tuijl

4 kwekerijen

10 soorten

45 professionals

120 jaar ervaring

Geschiedenis

In 1880 begon de familie van Tuijl een landbouwbedrijf. De aandacht verschoof langzaam van landbouwgrond naar aardbeien in de kas. In de loop van de 20e eeuw kwamen hier ook chrysanten bij. Daarna ging het snel: de eerste kas werd tot twee keer toe uitgebreid. In 1993 namen twee broers, Rochus en David, de kwekerij volledig over van hun vader. Ook de technische ontwikkelingen lagen niet stil. Er werd voortdurend geëxperimenteerd met nieuwe rassen. Ook werd er assimilatiebelichting en biologische bestrijdingsmiddelen geïntroduceerd. Gezien de stevige groei van het bedrijf waren er nieuwe locaties nodig. In 2005 werd Darolin I gevestigd, in 2008 Darolin II en in 2014 een kwekerij in Zuilichem: Rodalin II. In 2021 hebben we een vierde kwekerij gerealiseerd in Nieuwaal: Rodalin I.

Vakmanschap

Onze liefde voor chrysanten bestaat al decennialang. Die passie betekent dat we onze bloemen niet alleen de volle aandacht geven, maar ook voortdurend bezig zijn om ons product of proces te optimaliseren. Denk aan experimenten met nieuwe chrysantensoorten, maar vooral ook duurzaamheid. Zoals biologische gewasbescherming, waterbehandeling, LED-licht enz. We zien het als een uitdaging om met minimale milieu-impact zo optimaal mogelijk te presteren! We werken veel met personeel uit de omgeving. We geven hen de ruimte om zich te specialiseren en zo persoonlijk te bloeien. Dat werkt door in onze organisatie: werknemers tonen op allerlei niveaus initiatief om onze klanten te verrassen. Ook zijn we actief in diverse netwerken om als branche te ontwikkelen. Nuttig voor de sector. Leerzaam voor onszelf. Die drive om te innoveren zien we uiteindelijk terug in onze producten: prachtige, sterke bloemen die een plekje krijgen in heel Europa en daarbuiten!

Betrouwbaarheid

We werken nauw samen met partners in de keten. We hebben namelijk ontdekt dat er zo een mooie win-win situatie ontstaat. Daarom inventariseren we pro-actief de behoefte van onze klanten. Zo optimaliseren we structureel onze producten en levering. Ook denken we mee met de uitdagingen van onze klant. Als kwekerij hebben we immers diverse mogelijkheden zoals verpakking, eenheden, snijlengte enz. Zo bieden we met een paar procesaanpassingen een oplossing op maat. Kortom: onze partners staan hoog in het vaandel! Daarom laten we ze graag meedenken in de ontwikkeling van ons bedrijf! Welke kant vindt u dat we op moeten bloeien?